WEBSITES

LAATSTE NIEUWS

Warung Asmara013

Warung Asmara013 is een Surinaams-Javaans restaurant in de Jupiterstraat 19A, 5042 AR Tilburg. Je kunt hier eten en bestellingen afhalen, of eten laten bezorgen. 06 46052968

Nexus Insitituut

Het Nexus Instituut bestudeert het Europese cultuurgoed in zijn kunstzinnige, levensbeschouwelijke en filosofische samenhang, om zo inzicht te bieden in eigentijdse vragen en uitdagend vorm te geven aan het cultuurfilosofisch debat.

Nexus beoogt een stijl van kwaliteit, eruditie en tolerantie, om zo een contrapunt te zijn voor kleinheid van geest, verzuiling en nationalisme, de troosteloosheid van het niets weten en het fanatisme van het enig weten.

Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis

Het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee) is een kenniscentrum dat kennis  verzamelt, beheert en ontwikkelt over de geschiedenis van het trans-Atlantische slavernijverleden en het koloniale verleden.

Stichting Comite 30 juni - 1 juli

Stichting Comité 30 juni-1 juli stimuleert bewustwording in Tilburg rondom de trans-Atlantische slavernij, haar afschaffing én haar doorwerking. Jaarlijks organiseert ze de dialoogtafel in de Keti-kotimaand juni. Keti Koti betekent ‘Verbroken Ketenen’. Het symboliseert de afschaffing van de slavernij op 1 juli 1863 in de toenmalige koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen en daarmee de afsluiting van een zwarte periode in de Nederlandse geschiedenis.

Werkgroep Caraïbische Letteren

De Werkgroep Caraïbische Letteren maakt deel uit van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde te Leiden. Doelstelling van de werkgroep is het initiëren en ondersteunen van activiteiten ter bevordering van de Caraïbische letteren in ruime zin (literatuur, cultuur, geschiedenis).

Theaterfestival Boulevard

Theaterfestival Boulevard presenteert theater, dans, muziek(theater) en kunstvormen die niet in een hokje passen. Opmerkelijk en actueel werk van binnen en buiten Europa voor een groot en nieuwsgierig publiek.

Erfgoed Brabant

Erfgoed Brabant is het provinciale kennis- en expertisecentrum voor erfgoed. De werkzaamheden van Erfgoed Brabant zijn onderdeel van het provinciaal erfgoedkader De (verbeeldings)kracht van erfgoed. Beleidskader erfgoed 2016-2020.

Schrijversinfo

Mats Beek begon deze site in 1997 met een verzameling citaten van onder andere Koos van Zomeren, Multatuli, C. Buddingh', Godfried Bomans, Gerard Reve.

Later heeft hij bi(bli)ografieën aan de site toegevoegd.

Dutch Caribbean Book Club

Tijdens de Tula-lezing zal Nelson Lacroes onder meer ingaan op het verhaal van een man die opstond tegen zijn onderdrukkers en zijn volk leidde in een vreedzame mars voor vrijheid, gelijkheid en broederschap.

 

Restaurant De Lindehof

In Restaurant de Lindehof in Nuenen onthaalt chef-kok Soenil Bahadoer iedere dag gasten met Surinaams-Hindoestaanse gerechten, die hij  liefdevol geïntegreerd heeft met zijn Brabantse en Franse opleiding.

Mi Bosie

Na ruim een jaar van voorbereidend werk zag stichting Mi Bosie het levenslicht op 12 januari 1989. Mi Bosie staat voor Maatschappelijke Integratie Behartiging Oudere Surinamers In Eindhoven; het is tevens Surinaams voor “Ik kus je”.

 

Sranantongo Skoro

Ray Koops, 3-voudig winnaar van het Sranantongo dictee van Amsterdam, verzorgt op de maandagavonden taalles Surinaams (Sranantongo skoro) voor iedereen, die affiniteit heeft met Suriname(rs).

Dia Di Tula

De Dia di Tula heeft als doel om elkaar rond dit thema beter te leren kennen. Elkaars geschiedenis beter te leren kennen. Die geschiedenis zit in onze harten en hoofden en maakt deel uit van de samenleving.

 

Buku Bibliotheca Surinamica

Al zo’n 35 jaar verzamelt Carl Haarnack boeken die te maken hebben met de voormalige Nederlandse kolonie Suriname. Hij noemt zijn verzameling Buku Bibliotheca Surinamica, die bestaat uit meer dan 10.000 titels.

Hindorama

Alle bijdragen op de site van Hindorama worden geschreven door een groep vrijwillige medewerkers. Deze bijdragen zijn gratis te lezen. Op de site is ook een digitale bibliotheek ingericht waar geïnteresseerden gratis achtergrondinformatie kunnen vinden over de Surinaams-Hindostaanse cultuur.

Vereniging Ons Suriname

Vereniging Ons Suriname (V.O.S.) is een van de oudste organisaties van Surinamers in Nederland, die zich heeft ingezet tegen racisme en kolonialisme en voor emancipatie en onafhankelijkheid.

Noorderpoort Samen Doen

U kunt bij ons terecht voor een kopje koffie/thee, chocomelk of een frisdrankje, maar vooral voor een praatje.

Noorderpoort Samen Doen
Het Wielsum 21
‘s-Hertogenbosch

AANVULLINGEN OF SUGGESTIES?

Als u andere relevante informatie over personen, boeken, documentaires of muziek met ons wilt delen, stuur dan een email aan info@wi-eygi-fasi.nl.

Website ontwerp en beheer: Banse Project Management