Het Nexus Instituut bestudeert het Europese cultuurgoed in zijn kunstzinnige, levensbeschouwelijke en filosofische samenhang, om zo inzicht te bieden in eigentijdse vragen en uitdagend vorm te geven aan het cultuurfilosofisch debat.
Nexus beoogt een stijl van kwaliteit, eruditie en tolerantie, om zo een contrapunt te zijn voor kleinheid van geest, verzuiling en nationalisme, de troosteloosheid van het niets weten en het fanatisme van het enig weten.
Stichting Comité 30 juni-1 juli stimuleert bewustwording in Tilburg rondom de trans-Atlantische slavernij, haar afschaffing én haar doorwerking. Jaarlijks organiseert ze de dialoogtafel in de Keti-kotimaand juni. Keti Koti betekent ‘Verbroken Ketenen’. Het symboliseert de afschaffing van de slavernij op 1 juli 1863 in de toenmalige koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen en daarmee de afsluiting van een zwarte periode in de Nederlandse geschiedenis.
De Werkgroep Caraïbische Letteren maakt deel uit van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde te Leiden. Doelstelling van de werkgroep is het initiëren en ondersteunen van activiteiten ter bevordering van de Caraïbische letteren in ruime zin (literatuur, cultuur, geschiedenis).
Erfgoed Brabant is het provinciale kennis- en expertisecentrum voor erfgoed. De werkzaamheden van Erfgoed Brabant zijn onderdeel van het provinciaal erfgoedkader De (verbeeldings)kracht van erfgoed. Beleidskader erfgoed 2016-2020.
Mats Beek begon deze site in 1997 met een verzameling citaten van onder andere Koos van Zomeren, Multatuli, C. Buddingh', Godfried Bomans, Gerard Reve.
Later heeft hij bi(bli)ografieën aan de site toegevoegd.
In Restaurant de Lindehof in Nuenen onthaalt chef-kok Soenil Bahadoer iedere dag gasten met Surinaams-Hindoestaanse gerechten, die hij liefdevol geïntegreerd heeft met zijn Brabantse en Franse opleiding.
Alle bijdragen op de site van Hindorama worden geschreven door een groep vrijwillige medewerkers. Deze bijdragen zijn gratis te lezen. Op de site is ook een digitale bibliotheek ingericht waar geïnteresseerden gratis achtergrondinformatie kunnen vinden over de Surinaams-Hindostaanse cultuur.
Als u andere relevante informatie over personen, boeken, documentaires of muziek met ons wilt delen, stuur dan een email aan info@wi-eygi-fasi.nl.
Website ontwerp en beheer: Banse Project Management