Lezing over de Marrons

Op zondag 9 oktober 2022 organiseert Wi Eygi Fasi in samenwerking met de Stichting Comité 30 juni-1 juli uit Tilburg een lezing over de Marrons. Marrons zijn gevluchte Afrikaanse slaven die in stamverband in de ontoegankelijke oerwouden of binnenlanden gingen leven en hun afstammelingen. Marrons, weggelopen slaven, leefden in het Caraïbisch gebied, Midden-Amerika, Zuid-Amerika en Noord-Amerika en op eilanden in de Indische Oceaan zoals Réunion.

Spreker is de cultureel antropoloog Thomas Polimé. Thomas Polimé is geboren aan de Cottica rivier en opgegroeid aan de Tapanahoni rivier in het binnenland van Suriname. Na de middelbare school en kweekschool in Suriname, is hij in 1980 via bemiddeling van de Broedergemeente naar Nederland gegaan om hier verder te studeren. Aldaar heeft hij een HBO studie sociaal-cultureel werk voltooid en heeft hij aan de Rijksuniversiteit Utrecht een studie Culturele Antropologie succesvol afgerond.

De inleiding vindt plaats in de Hofzaal van Huis 73, Hinthamerstraat 72-74, 5211 MR ‘s-Hertogenbosch. Inloop is vanaf 14.00 uur, aanvang is 15.00 uur, einde om 17.00 uur. Toegang is gratis.

Website ontwerp en beheer: Banse Project Management